preskoči na sadržaj

III. gimnazija Zagreb

Login
Izdvojeno

 

  

Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Hrvatski jezik u III. gimnaziji

Dragi učenici,

ovdje možete pronaći sve vezano uz Hrvatski jezik - materijale, zanimljivosti, informacije.

Dobrodošli!

vijesti
Na državnom Lidranu u dvjema kategorijama
Ilija Barišić / datum: 16. 4. 2021. 09:51

I ove godine III. gimnazija bit će zastupljena na državnoj razini smotre Lidrano koja će se ove godine održati od 19. do 23. travnja online.

Amaliji Danjek, učenici 4. f razreda, četvrtu se godinu zaredom „posrećio“ poziv na državni LiDraNo  sa samostalnim novinarskim radom „Astronaut s Jupitera“. Uz to, ove godine bila je i glavna urednica našeg školskog lista MiMladi koji već tradicionalno i redovito zaslužuje poziv povjerenstva državne smotre LiDraNo. Čestitamo Amaliji i njezinoj mentorici, prof. Maji Ilić.


[OPŠIRNIJE]Dominacija Dorotee Prosnik na županijskom Natjecanju iz hrvatskog jezika!
Ilija Barišić / datum: 15. 3. 2021. 18:24

Učenica 2. b razreda Dorotea Prosnik ostvarila je fantastičan rezultat na županijskoj razini Natjecanja iz hrvatskoga jezika. Ne samo da je bila prva u Zagrebu nego je konkurenciju ostavila daleko iza sebe, s čak pet bodova više od prve pratiteljice. Njezinih 85 od 90 bodova sasvim će sigurno biti dovoljno za plasman na državnu razinu. Čestitamo Dorotei i njezinoj mentorici, profesorici Valeriji Bilić, te im želimo sreću na državnom Natjecanju.


[OPŠIRNIJE]Mreža čitanja - naši učenici na državnoj razini!
Ilija Barišić / datum: 8. 3. 2021. 11:24

U petak, 5. ožujka održano je regionalno online natjecanje kviza Mreža 
čitanja. Iz naše škole sudjelovale su četiri učenice. Dvije su prošle na 
državno natjecanje - Ema Zebić i Roberta Špoljar iz 2. e. Druge dvije,
Josipa Matešić i Marija Beljan, nažalost, nisu prošle dalje. Hvala 
učenicama na sudjelovanju i puno sreće i uspjeha želimo Emi i Roberti 
na državnom!


[OPŠIRNIJE]Rezultati školskog Natjecanja iz hrvatskoga jezika 2021.
Ilija Barišić / datum: 12. 2. 2021. 20:53

U prilogu su rezultati školskog Natjecanja iz hrvatskoga jezika 2021. godine.

Čestitamo svim sudionicima, a osobito Dorotei Prosnik koji je test 2. razreda riješila 100%.


[OPŠIRNIJE]Lektira na mreži - i u 2. fazi natjecanja među najboljima
Ilija Barišić / datum: 17. 1. 2021. 18:38

Tema II. faze natjecanja "Lektire na mreži" bila je "Lektira i lažne vijesti - ispričajmo priču kroz prizmu popularnog senzacionalizma", a učenici III. gimnazije još su se jednom istaknuli, pa se tim djevojaka iz 1. f razreda natječe za plasman u 15 najboljih. Uradak Antonije Alilović, Valentine Bešlić, Antonije Glasnović i Leone Ivanko možete vidjeti na sljedećoj poveznici pod brojem 230: http://bit.ly/LNM-V2
Putem iste poveznice možete i glasati - za broj LNM230


[OPŠIRNIJE]Lektira na mreži - rad naših učenica među najboljima
Ilija Barišić / datum: 16. 11. 2020. 11:52

U sklopu projekta „Lektira na mreži” Hrvatske mreže školskih knjižnica učenice iz 1. e razreda Monika Meštrić, Ema Paliska, Arta Abdija i Pia Petroci kreiralu su lažnu objavu na društvenim mrežama vezanim uz roman „Životinjska farma” Georga Orwella. Tema je bila „Lektira i Facebook - tradicija u ruhu društvenih mreža, a uradak naših djevojaka ušao je među 30 najboljih od 173 prijavljena. Molimo vas da glasate za naše djevojke putem sljedeće poveznice: https://bit.ly/LNM-V1

Na poveznici gore desno imate mali kvadratić, a broj pod kojim je uradak učenica III. gimnazije jest: LNM056. Dakle, u izborniku s desne strane odaberite oznaku uratka LNM056 i kliknite "Vote". Rad naših učenica možete vidjeti i u ovoj objavi kada kliknete na "opširnije".

Podržite Moniku i ekipu i pomozite im da se plasiraju među 15 najboljih!


[OPŠIRNIJE]Uspjeh na Državnoj smotri LiDraNo 2020.
Ilija Barišić / datum: 20. 9. 2020. 09:58

Članovi prosudbenih povjerenstava državne Smotre LiDraNo vrednovali su i prosudili pristigle literarne i novinarske radove, školske listove i radijske emisije te odabrali radove učenika koji bi, da nije bilo epidemije uzrokovan COVIDOM-19, bili pozvani na državnu Smotru literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2020. u Šibeniku, a u ovim uvjetima će se održati u online okruženju 30. rujna 2020.

Izuzetak su skupni i pojedinačni scenski nastupi koje državni izbornici nisu mogli vrednovati. Županijske smotre LiDraNo nisu održane u svim županijama, pa državni izbornici nisu mogli sudjelovati u radu svih županijskih povjerenstava.

Naša gimnazija zasluženo je obogaćena priznanjima u četirima kategorijama

Chiara Pumper, učenica 4. d razreda, pozvana je na smotru s literarnim radom „Umjetni osmijeh“. Chiara već osam godina redovito sudjeluje na smotri LiDraNo s literarnim i novinarskim radovima te dramskim izvedbama. Konačno su njena upornost, talent i dugogodišnja želja proizašla iz inata urodile plodom. Iako se zbog posebnih epidemioloških okolnosti ove godine neće održati uobičajeno druženje „uživo“ najboljih literata, „dramaca“ i novinara Lijepe Naše, naša Chiara je sada konačno dobila potvrdu svog talenta, znak da je na pravom putu i poticaj za daljnji rad.

Amaliji Danjek, učenici 4. f razreda, treću se godinu zaredom „posrećio“ poziv na državni LiDraNo  sa samostalnim novinarskim radom „Naprijed, sa štitom il' na njemu!“. Uz to, ove godine bila je i glavna urednica našeg školskog lista MiMladi koji već tradicionalno i redovito zaslužuje poziv povjerenstva državne smotre LiDraNo.

Amalija Danjek, IV. f


[OPŠIRNIJE]Uručene nagrade Ministarstva branitelja za kratku priču o Domovinskom ratu
Ilija Barišić / datum: 10. 8. 2020. 22:47

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved 3. kolovoza 2020. u sklopu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja u Ministarstvu hrvatskih branitelja dodijelio je  nagrade za najbolje kratke priče na temu Domovinskog rata. Među nagrađenima je i naša učenica Amalija Danjek, s kratkom pričom pod naslovom „Misa“ u kojoj je opisala „ratni put“ svoga oca na dan 29. rujna 1991. Čestitamo Amaliji i mentorici profesorici Maji Ilić!


[OPŠIRNIJE]Priča o Domovinskom ratu naše učenice pohvaljena u jakoj konkurenciji
Ilija Barišić / datum: 20. 6. 2020. 18:25

Još jedan uspjeh Amalije Danjek, učenice 3. f razreda. Na Javnom pozivu Ministarstva hrvatskih branitelja za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u Republici Hrvatskoj pohvaljena je u konkurenciji 83 rada za kratku priču pod naslovom „Misa“ u kojoj je opisala ratni put svoga oca na dan 29. rujna 1991. Mentorica je profesorica Maja Ilić, a priču možete pronaći u prilogu (kliknite na "opširnije"). Želimo joj puno sreće u budućim ostvarenjima.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju