preskoči na sadržaj

III. gimnazija Zagreb

Login
Izdvojeno

 

  

Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Istraživanja
TJEDAN PSIHOLOGIJE - Istraživanje o mentalnom zdravlju srednjoškolaca u doba pandemije i projekt PsychMe 2
IVANA DELAČ / datum: 19. 2. 2021. 20:10

Svake godine u veljači se diljem Hrvatske obilježava Tjedan psihologije, a ove godine traje od 15. do 21. veljače. Učenici četvrtih razreda koji pohađaju fakultativnu nastavu psihologije za ovu su prigodu pripremili pregled rezultata istraživanja o mentalnom zdravlju srednjoškolaca u doba pandemije, provedenog u sklopu eTwinning projekta "PsychMe2 – Mental health in COVID-19 times". Učenici su ovo istraživanje pripremili i proveli pod mentorstvom profesorice psihologije Ivane Delač, a u njemu je sudjelovalo 184 učenika III. gimnazije koji su ispunili opsežan anketni upitnik o učincima pandemije, potresa i nastave na daljinu na mentalno zdravlje. Rezultate možete vidjeti u dokumentu u prilogu ove objave (klikom na "Opširnije"). Ovo će istraživanje biti polazišna točka za daljnje aktivnosti vezane za očuvanje mentalnog zdravlja u Trećoj.

Također, polaznici fakultativne nastave psihologije su u sklopu eTwinning projekta „PscyhMe 2“ prikupili brojne korisne izvore psihološke podrške koji mogu pomoći u nošenju s izazovima života u doba pandemije. Možete ih pogledati na ovoj poveznici.


[OPŠIRNIJE]Istraživanje u sklopu međunarodnog projekta „Kulturno naslijeđe i identiteti europske budućnosti“ (CHIEF projekt)
Ilija Barišić / datum: 5. 12. 2019. 16:50

U suradnji s Institutom društvenih znanosti Ivo Pilar tijekom studenog prosinca 2019. g. učenici 2.b2.e i 2.f razreda sudjelovali su u istraživanju kojim se želi otkriti kako mladi ljudi usvajaju znanja o kulturi (posebno o europskoj kulturnoj baštini) te njihove kulturne prakse i identitete. Rezultati istraživanja bit će prezentirani u području obrazovanja i kulturne baštine, među provoditeljima javnih politika i ljudima koji rade s mladima, kako bi olakšali i potpomogli inkluzivnije oblike kulturnoga naslijeđa i kulturnoga identiteta u Europi i šire (više informacija na: www.chiefproject.eu). 


[OPŠIRNIJE]Pilot projekt Health Behaviour of School Children HBSC
Administrator / datum: 30. 1. 2019. 19:26

Povodom pilot-projekta Istraživanje o zdravstvenom ponašanju učenika (Health Behaviour of School Children HBSC) i Škole koje promiču zdravlje (Schools for Health in Europe SHE), Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Agencija za odgoj i obrazovanje i naša škola organizirali su 28. siječnja 2019. fokus grupe profesora i učenika kako bi podignuli svijest o zdravstvenom ponašanju učenika i omogućili školama lakše motivacijske intervencije s učenicima. 

Pilot-projekt se provodi u dvije srednje škole u Hrvatskoj te u još četiri zemlje: Republika Moldavija, TFY Makedonija, Škotska (UK), Wales (UK). Za potrebe ovog projekta su se koristili novi podaci iz istraživanja HBSC 2018. godine. Podaci koji su dostavljeni školama odnose se na pet različitih indikatora: tjelesna aktivnost, zadovoljstvo školom, korištenje društvenih mreža, konzumacija alkohola i pušenje cigareta. Cilj projekta je da škole na temelju dobivenih podataka planiraju nove aktivnosti koje promiču zdravlje.


[OPŠIRNIJE]Probno ispitivanje iz Hrvatskoga jezika
Administrator / datum: 2. 12. 2018. 18:21

U petak 30. studenoga 2018. održano je probno ispitivanje nacionalnoga ispita iz Hrvatskoga jezika u dva slučajno odabrana treća razreda naše škole. Nacionalni ispiti jedan su od temeljnih mehanizama za uspostavu cjelovitoga sustava
za praćenje kvalitete obrazovanja. To su standardizirani vanjski ispiti kojima je cilj
utvrditi postignuća učenika u temeljnim znanjima i kompetencijama u ključnim
dijelovima obrazovnih ciklusa. Provodi ih Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju