preskoči na sadržaj

III. gimnazija Zagreb

Login
Izdvojeno

 

  

Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

eTwinning projekti

Preneseno sa stranice eTwinning

eTwinning je zajednica škola u Europi. eTwinning nudi platformu za odgojno-obrazovne djelatnike (učitelje, ravnatelje, knjižničare, itd), koji rade u školama i dječjim vrtićima europskih država sudionica eTwinninga. Putem ove platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanja i iskustva te postati dijelom najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi. 

Zeleni krovovi
Anđela Gojević / datum: 21. 6. 2020. 08:46

Posljednji sastanak naše projektne grupe održan je 7. ožujka 2020. kada smo izradili i na našoj školskoj terasi postavili dva modela zelenih krovova. Od 16. ožujka 2020. učenici i nastavnici, zbog epidemioloških mjera, nisu više dolazili u školu, a nastava se do kraja nastavne godine održavala na daljinu. To je naravno utjecalo i na preusmjeravanje naših projektnih aktivnosti koje su se u razdoblju od ožujka do lipnja sastojale u praćenju rasta biljaka na temelju fotografija koje je nam je povremeno slala naša ravnateljica. Primijetili smo da je u tom razdoblju rast biljaka u prvom modelu zelenog krova, koji je bio ozelenjen različitim vrstama sukulentnih biljaka iz roda Sedum – žednjaci (slika 1.), puno bogatiji i ravnomjerniji nego rast biljaka u modelu ozelenjenom različitim livadnim biljkama (slika 2.). Pretpostavili smo da je razlog tome loše usađivanje sjemena trave koje je zbog obilnijih padalina izašlo na površinu, izvan supstrata te je djelomice propalo zbog nepovoljnih uvjet klijanja, a djelomice jer su ga pojele ptice. Znači već na samom početku izrade zelenih krovova shvatili smo da je krov ozelenjen sukulentima bolji izbor jer travnati krov zahtjeva veću brigu oko sijanja i klijanja, sporije raste i s manjom zelenom masom koja ima važnu ulogu u kvaliteti ali i estetici zelenih krovova. Na žalost planirani model ozelenjenog tramvajskog stajališta nismo bili u mogućnosti izraditi u planirano vrijeme već planiramo za jesen, a dosadašnji rezultati mogli bi nam koristiti da za taj model izaberemo isključivo sukulentene vrste.

Slika 1.

Slika 2.


[OPŠIRNIJE]III. gimnaziji dodijeljena eTwinningova oznaka za škole (2020. - 2021.)
Ilija Barišić / datum: 17. 3. 2020. 15:23
Naša je škola nagrađena eTwinningovom oznakom za škole za razdoblje 2020. - 2021. i to je sjajno postignuće našeg školskog eTwinning tima koji koordinira naša pedagoginja. Službena najava bit će objavljena već ovoga tjedna na portalu eTwinning.net, kao i na ostalim kanalima za vijesti eTwinninga i Europske komisije. Stoga, ponosno objavljujemo oznaku eTwinning škole na našoj internetskoj stranici. 
 

[OPŠIRNIJE]Ponovni susret
Anđela Gojević / datum: 28. 2. 2020. 08:33

U subotu, dana 22. veljače, održao se još jedan posjet u sklopu eTwinning projekta između naše škole i riječke gimnazije Andrije Mohorovičića. Ovoga puta naša škola bila je domaćin posjeta. Na samom početku učenici riječke gimnazije bili su raspoređeni u dvije učionice gdje ih je na stolu čekao pokus i pribor potreban za rad. Teme pokusa bile su iz područja mehanike fluida i plinskih zakona. Nakon izvršenja zadatka učenici su u raspoređenim grupama pod vodstvom učenika naše škole krenuli u grad gdje su ih čekali određeni zadatci. Cilj razgledavanja bilo je upoznati učenike s značajnim mjestima grada Zagreba koji imaju veze s fizikom. Na kraju posjeta bio je organiziran posjet u Muzej iluzija. Međusobno druženje završeno je u popodnevnim satima.


[OPŠIRNIJE]Nastavak suradnje
Ilija Barišić / datum: 14. 12. 2019. 10:55

Dramska skupina i ove je godine provela dva dana (12. i 13. prosinca) u Sloveniji,  u mariborskoj III. gimnaziji, u pratnji profesorica Maje Ilić i Nade Žalac. Povod posjetu bila je slovenska izvedba predstave “Johnny Cash - Man in Black”, ali i dogovor o daljnjoj suradnji i novom zajedničkom projektu. 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju