preskoči na sadržaj

III. gimnazija Zagreb

Login
Izdvojeno

 

  

Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Erasmus

Izdvojeno iz europskog razvojnog plana Škole

Što želimo za svakog našeg učenika: 

  • da za njih nastava bude zanimljiva i poticajna kako bi maksimalno razvili vlastite potencijale

  • da tijekom školovanja iskuse neformalno učenje i izvanučioničko učenje više puta tijekom školske godine 

  • da u toku svog školovanja ima barem jedno internacionalno iskustvo – komunikacija na stranom jeziku (natjecanja, e-twinning projekti), suradnja na stranom jeziku, putovanja izvan granica domovine, upoznavanje drugih kultura 

  • da usvoje zdrave stilove života 

  • da aktivno sudjeluju u građanskom društvu Europe 

  • da steknu iskustvo pomaganja drugima (volontiranje, suradničko učenje, humanitarni događaji) 

Što želimo za svakog našeg nastavnika: 

  • da se upoznaju s metodama rada u drugim zemljama 

  • da usavrše znanje stranog jezika 

  • da obogate nastavu novim metodičkim i pedagoškim metodama i pristupima 

Erasmus dani u Trećoj
Darka Sudarević / datum: 15. 10. 2020. 19:26
Dani Erasmusa logo

Ove se godine prvi puta oblježavaju Dani Erasmusa u našoj školi. Profesorice Marijana Ivica i Ivana Delač iskoristile su ovu prigodu da učenike i profesore škole upoznaju dva Erasmus projekta koji započinju krajem ove godine. Također su nas sve podsjetila da smo dobili oznaku eTwinning škole.


[OPŠIRNIJE]TCA Erasmus plus - Enhancing Student Mobility in Teacher Education
Antonio Perić / datum: 15. 12. 2019. 21:43

Konferencija je održana u periodu od 3. do 5. prosinca 2019. u Reykjaviku na Islandu. Glavna tema svih izlaganja bila je kako povećati mobilnost studenata koji studiraju za učiteljskih zanimanja. Govornici su predstavljali svoja iskustva s različitih mobilnosti na kojima su sudjelovali, predstavnici studenata islandskih sveučilišta također, a nekoliko kolega je predstavilo rezultate istraživanja koja su proveli s ciljem utvrđivanja najvećih prepreka većoj mobilnosti studenata za vrijeme studija i načina kojima bi se te prepreke mogle prevladati.

Aktivnosti u kojima smo svi zajedno pokušali definirati najčešće prepreke i pronaći rješenja za njih bile su individualne i grupne. U svim sam aktivnostima aktivno sudjelovao, kako u pripremnim, tako i u aktivnostima koje su se događale u Reykjaviku.

Tema i sadržaji svih aktivnosti namijenjeni su, prvenstveno, kolegama koji rade na visokoškolskim ustanovama za izobrazbu učitelja i nastavnika. S obzirom da nisam u tom položaju, konferenciju sam iskoristio za stvaranje novih poznanstava i kontakata koji bi mogli biti dragocjeni u kreiranju novih projekata mobilnosti učenika i učitelja kroz program erasmus+.


[OPŠIRNIJE]TCA Erasmus plus - Building Partnerships for a Learner-Centred Approach
Darka Sudarević / datum: 21. 10. 2019. 21:47
Putem natječaja Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU), profesorica engleskog jezika Marijana Ivica,  uz još 2 sudionika iz Hrvatske, odabrana je za sudjelovanje na aktivnosti transnacionalne suradnje "Building Partnerships for a Learner-Centred Approach" u Bratislavi, Slovačka, 2.10. - 4.10.2019. Na aktivnosti je sudjelovalo 49 sudionika iz 19 zemalja.
Glavna je tema seminara nastava i poučavanje usmjereno na učenika s ciljem povezivanja škola partnera na budućim projektima u sklopu Erasmus + programa.  Ovako koncipiran seminar odlična je prilika da upoznate iskustva nastavnika iz različitih obrazovnih sustava, razmijenite ideje i na licu mjesta dogovorite buduću suradnju. Naša je profesorica dogovorila suradnju s 5 škola iz 5 različitih zemalja s ciljem razrade projektne ideje do ožujka 2020. kada naš projektni tim planira prijaviti zajednički projekt KA229.

[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju