preskoči na sadržaj

III. gimnazija Zagreb

Login
Izdvojeno

 

  

Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

S natjecanja
Državno natjecanje iz logike
Darka Sudarević / datum: 16. 4. 2021. 18:23

U četrvtak 15. travnja 2021. održano je državno natjecanje iz logike. Ove je godine  III. gimnaziju u kategoriji Logika B predstavljala učenica 3. c razreda Patricia Žižak. Mentor je profesor Petar Runje.

 


[OPŠIRNIJE]Na državnom Lidranu u dvije kategorije
Ilija Barišić / datum: 16. 4. 2021. 09:44

Mi mladi naslovnicaI ove godine III. gimnazija bit će zastupljena na državnoj razini smotre Lidrano koja će se ove godine održati od 19. do 23. travnja online.

Amaliji Danjek, učenici 4. f razreda, četvrtu se godinu zaredom „posrećio“ poziv na državni LiDraNo  sa samostalnim novinarskim radom „Astronaut s Jupitera“. Uz to, ove godine bila je i glavna urednica našeg školskog lista MiMladi koji već tradicionalno i redovito zaslužuje poziv povjerenstva državne smotre LiDraNo. Čestitamo Amaliji i njezinoj mentorici, prof. Maji Ilić.


[OPŠIRNIJE]Treće mjesto na Županijskom natjecanju iz njemačkog jezika
Ilija Barišić / datum: 23. 3. 2021. 12:08

Na Županijskom natjecanju iz njemačkog jezika, održanom 18. ožujka 2021. u Gimnaziji Lucijana Vranjanina, Lovro Djaković osvojio je treće mjesto u kategoriji učenika 2. razreda srednjih škola.

U kategoriji drugih razreda natjecalo se tridesetoro učenika, a uz Lovru našu su školu predstavljale još i Dorotea Prosnik i Antea Paradžik. Među dvadesetoro učenika trećih razreda boje III. gimnazije branio je Matija Mušak. Svim natjecateljima čestitamo na ostvarenim rezultatima.


[OPŠIRNIJE]Finalist kviza godišnje nagrade „Nikola Tesla – genij za budućnost 2021.“
Ilija Barišić / datum: 15. 3. 2021. 17:32

U ponedjeljak, 8. ožujka, naš je učenik IV. f razreda Marko Višić sudjelovao na natjecanju za godišnju nagradu „Nikola Tesla – genij za budućnost“ koje se održalo na Tekstilno-tehnološkom fakultetu te se uspio plasirati u finale. Iako je kviz koji organizira udruga Nikola Tesla - genij za budućnost najvećim dijelom posvećen upravo našem svjetski poznatom velikanu, nezaobilazni dio testiranja bili su i numerički zadaci. Budući da je Tesla izumio okretno magnetsko polje, pa tako i izmjeničnu struju, bilo je za očekivati zadatke iz tih područja, no da život ne bi bio lagan, organizatori su osmislili zadatke iz drugih kvartova fizike kao što su plinski zakoni i titranje. Nasreću, Marko se uspješno snašao: "Samo mi je natjecanje bilo interesantno i, naravno, izazovno, no najzanimljivije mi je bilo proučavati literaturu o Tesli. Najviše me fascinirala njegova autobiografija u kojoj iznosi intrigantne priče iz djetinjstava i prepreke koje su ga zadesile u intelektualnom životu. Stvarno izniman čovjek.“ Marku želimo sreću u finalu natjecanja.

Amalija Danjek, IV. f


[OPŠIRNIJE]Mreža čitanja - naši učenici na državnoj razini!
Ilija Barišić / datum: 8. 3. 2021. 11:23

U petak, 5. ožujka održano je regionalno online natjecanje kviza Mreža čitanja. Iz naše škole sudjelovale su četiri učenice. Dvije su prošle na državno natjecanje - Ema Zebić i Roberta Špoljar iz 2. e. Druge dvije, Josipa Matešić i Marija Beljan, nažalost, nisu prošle dalje. Hvala učenicama na sudjelovanju i puno sreće i uspjeha želimo Emi i Roberti na državnom!


[OPŠIRNIJE]Školsko natjecanje iz njemačkog jezika
Ilija Barišić / datum: 7. 3. 2021. 16:17

III. gimnazija i ove je godine sudjelovala u školskom natjecanju iz njemačkoga jezika, a četvero učenika plasiralo se na županijsku razinu.

U četvrtak, 18. veljače 2021. održano je školsko natjecanje iz njemačkog jezika. Natjecalo se sedmero učenika drugog i trećeg razreda, a četvero njih pozvano je na županijsku razinu: Lovro Djaković, Dorotea Prosnik, Antea Paradžik (2. razred) i Matija Mušak (3. razred). Zahvaljujemo svim natjecateljima na sudjelovanju, a učenicima koji su se plasirali na županijsku razinu želimo puno uspjeha u daljnjem natjecanju.


[OPŠIRNIJE]LIK 2021. – Natjecanje-izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna
Ilija Barišić / datum: 22. 2. 2021. 21:52

U četvrtak, 11. veljače 2021. održano je školsko natjecanje iz predmeta Likovna
umjetnost LIK 2021 na temu portret i autoportret. Na natjecanju je sudjelovalo
pet učenica, a povjerenstvo je odlučilo da će najbolja četiri rada učenica Lucije
Lukić, Lare Marić, Lucije Glavan i Marte Vidra sudjelovati na sljedećoj,
županijskoj razini natjecanja.
Virtualnu izložbu likovnih radova možete vidjeti ovdje: https://sway.office.com/xXwW0tjBoizUQ2T8?ref=Link
Čestitke autoricama izabranih radova i puno sreće u daljnjim fazama natjecanja.


[OPŠIRNIJE]Uspjeh na Državnoj smotri LiDraNo 2020.
Ilija Barišić / datum: 20. 9. 2020. 09:53

Članovi prosudbenih povjerenstava državne Smotre LiDraNo vrednovali su i prosudili pristigle literarne i novinarske radove, školske listove i radijske emisije te odabrali radove učenika koji bi, da nije bilo epidemije uzrokovan COVIDOM-19, bili pozvani na državnu Smotru literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LiDraNo 2020. u Šibeniku, a u ovim uvjetima će se održati u online okruženju 30. rujna 2020.

Izuzetak su skupni i pojedinačni scenski nastupi koje državni izbornici nisu mogli vrednovati. Županijske smotre LiDraNo nisu održane u svim županijama, pa državni izbornici nisu mogli sudjelovati u radu svih županijskih povjerenstava.

Naša gimnazija zasluženo je obogaćena priznanjima u četirima kategorijama

Chiara Pumper, učenica 4. d razreda, pozvana je na smotru s literarnim radom „Umjetni osmijeh“. Chiara već osam godina redovito sudjeluje na smotri LiDraNo s literarnim i novinarskim radovima te dramskim izvedbama. Konačno su njena upornost, talent i dugogodišnja želja proizašla iz inata urodile plodom. Iako se zbog posebnih epidemioloških okolnosti ove godine neće održati uobičajeno druženje „uživo“ najboljih literata, „dramaca“ i novinara Lijepe Naše, naša Chiara sada je konačno dobila potvrdu svog talenta, znak da je na pravom putu i poticaj za daljnji rad.

Amaliji Danjek, učenici 4. f razreda, treću se godinu zaredom „posrećio“ poziv na državni LiDraNo  sa samostalnim novinarskim radom „Naprijed, sa štitom il' na njemu!“. Uz to, ove godine bila je i glavna urednica našeg školskog lista MiMladi koji već tradicionalno i redovito zaslužuje poziv povjerenstva državne smotre LiDraNo.

Amalija Danjek, IV. f


[OPŠIRNIJE]Hippo 2020. - rezultati
Ilija Barišić / datum: 17. 3. 2020. 18:26

HIPPO 2020 - 8TH INTERNATIONAL ENGLISH LANGUAGE COMPETITION

Rezultati prvog izlučnog kruga
  
U petak 13.3.2020. objavljeni su rezultati izlučnog kruga:
U  kategoriji Hippo 4 (1. i 2. razredi) četvero se učenika kvalificiralo u državno finale s 39 natjecatelja. To su: Davor Žic (1.E), Ivan Džankić (2.B), Stjepan Bogovac (2.E) i Paula Filipović (2.E).
U kategoriji Hippo 5 (3. i 4. razredi) troje se učenika plasiralo u međudržavno finale (Zona 132 BiH i Hr) s 19 natjecatelja. To su: Tina Knežević (3.B), Bruno Markić (3.F) i Dorotea Vončina (4.D).
Čestitke učenicima na odličnim rezultatima! Više detalja o rezultatima na https://www.hippo-competition.org/eng/results.html
 
S obzirom na pandemiju COVID-a 19 koja se širi kontinentom, sljedeći krug natjecanja (koji se trebao održati krajem ožujka) zasad je odgođen. Organizatori su najavili objaviti novi datum čim zdravstvena situacija bude omogućavala održavanje natjecanja u sigurnim zdravstvenim uvjetima za sve natjecatelje!

[OPŠIRNIJE]Košarkašice prvakinje Hrvatske!
Ilija Barišić / datum: 10. 3. 2020. 15:37

Na državnom prvenstvu koje se odigralo u Zadru od 8. do 10.3. naše zlatne djevojke podigle su pehar drugu godinu zaredom. Redom su eliminirane ekipe Splita, Dubrovnika, Zaprešića, Gospića, a na kraju su u finalu pobijedile i Športsku gimnaziju iz Zagreba.
Za našu školu nastupile su Nika Muhl, Hana Muhl, Patricija Perić, Petra Jurič, Helena Galunić, Leda Papuga, Lea Biškupić, Petra Ivković, Ema Raguž, Marija Beljan, Dora Lokmer, Kristina Jurič.
Mentori i voditelji: Luka Kumbrija i Zoran Galić.

Čestitamo! 


[OPŠIRNIJE]Čitanjem do zvijezda - i do državnog!
Ilija Barišić / datum: 9. 3. 2020. 17:34

Regionalni online kviz Čitanjem do zvijezda održan je 6. ožujka u 12h. Sudjelovali su Karlo Kalinić iz 3.e, Dora Budimir iz 2.d i Marija Beljan iz 2.b.
Karlo Kalinić prošao je na državno natjecanje koje će se održati 13. svibnja 2020. Karlo je bio 42. od 311 učenika koji su sudjelovali na regionalnom dijelu kviza. Marija  i Dora bile su jako blizu prolaska dalje, ali, nažalost, nisu uspjele. 

Čestitamo Karlu i njegovoj mentorici, knjižničarki Nataliji Živković. 


[OPŠIRNIJE]HIPPO 2020 - 8th INTERNATIONAL ENGLISH LANGUAGE COMPETITION
Ilija Barišić / datum: 28. 2. 2020. 12:10
U petak, 21. 2. 2020. u našoj je školi 3. put zaredom održan izlučni krug međunarodnog natjecanja u znanju engleskog jezika Hippo.
73 učenika provjeravali su svoje znanje u vještinama razumijevanja čitanja, slušanja i uporabe jezika. Budući da su natjecatelji sa smiješkom izašli iz učionica, s nestrpljenjem čekamo rezultate i nadamo se pozivu u polufinalni krug natjecanja krajem ožujka. 
 

[OPŠIRNIJE]Košarkaši i košarkašice prvaci Zagreba!
Ilija Barišić / datum: 26. 2. 2020. 21:46

Finale.
Apsolutna dominacija III. gimnazije u košarci!!!
Protiv vječitih gradskih rivala, Sportske gimnazije, odnosimo duplo zlato!
mladići🥇 i djevoke🥇


[OPŠIRNIJE]Treća na dva državna iz košarke!
Ilija Barišić / datum: 9. 2. 2020. 17:38

Subotnjim pobjedama u polufinalima obje naše košarkaške ekipe osigurale su nastup na državnom prvenstvu koje se održava u Zadru od 8. do 10.3.

Mladići su pobijedili stare rivale iz prošlogodišnjeg finala, Geodetsku školu, dok su djevojke bile bolje od 4. gimnazije.

U Zagrebu im preostaje još samo borba za prvo mjesto s vječnim rivalima, Sportskom gimnazijom. Ali državno je već osigurano.

Čestitamo svim košarkašima i košarkašicama, kao i njihovom voditelju, profesoru Luki Kumbriji.


[OPŠIRNIJE]Odbojkašice u 3.kolu natjecanja
Ilija Barišić / datum: 19. 1. 2020. 16:48
Naše su odbojkašice krenule u odigravanje 3. kola natjecanja pobjedom protiv 11. gimnazije.
Školska ekipa ove je godine pomlađena sjajnim igračicama prvih razreda.
Predstoje im još dvije utakmice u 3. kolu i nadamo se prolasku u sljedeće kolo.
Sretno djevojke!

[OPŠIRNIJE]Treća dominira u košarci
Ilija Barišić / datum: 9. 12. 2019. 17:16
Nakon pauze na sportskim terenima zbog štrajka, košarkaške ekipe III. gimnazije nastavljaju niz pobjeda. Naše djevojke i mladići nakon tri razine natjecanja (7 kola/utakmica) još ne znaju za poraz. Svoju dominaciju predstavili su i protiv glavnih prošlogodišnjih konkurenata Športske gimnazije i Geodetske škole.
Puni samopouzdanja čekamo idući vikend i nastavak borbe za prve pozicije u skupini.