preskoči na sadržaj

III. gimnazija Zagreb

Login
Izdvojeno

 

  

Kalendar
« Svibanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Oglasna ploča
Pomoć u istraživanju
Ilija Barišić / datum: 12. 5. 2021. 16:40

Sveučilište u Rijeci provodi sveobuhvatno istraživanje profesionalnog opredjeljenja i poduzetničke orijentacije učenika završnih razreda srednjih škola u Hrvatskoj, pri čemu nam je najvažnija vaša suradnja i susretljivost.

 

Podatci se prikupljaju putem anonimnog anketnog upitnika koje se nalazi na poveznici http://www.ffri.hr/~marko/upitnik . Zbog toga vas molimo da nam pomognete i na stranicama vaše škole postavite ovu poveznicu te pozovete učenike završnih razreda na sudjelovanje.

 

S obzirom da je upitnik anoniman te da je riječ o učenicima završnih razreda srednje škole, dovoljan je osobni pristanak svakog učenika kako bi istraživanje bilo usklađeno s Etičkim kodeksom istraživanja s djecom.

 

Unaprijed zahvaljujemo na pomoći.

 

S poštovanjem,

 

Izv. prof. dr. sc. Marko Maliković, prof.

Doc. dr. sc. Damir Purković, prof.


[OPŠIRNIJE]Odmorko - klizanje i plivanje
Ilija Barišić / datum: 9. 2. 2021. 20:01

Školski sportski savez Grada Zagreba nastavlja sa slobodnim klizanjem na ŠRC Šalata, slobodnim plivanjem i usavršavavnjem plivačkih tehnika na bazenu Jelkovec u okviru programa Odmorko tijekom školske godine.

U privitku se nalaze plakati programa (kliknite na "opširnije").


[OPŠIRNIJE]Učiteljski studij, smjer njemački jezik - informacije za maturante
Ilija Barišić / datum: 9. 2. 2021. 09:58

Kako bismo učenike Vaše škole ipak upoznali s Učiteljskim studijem; smjer njemački jezik, u suradnji s našim studentima napravili smo kratku, informativnu videosnimku i letak o studiju. Video je dostupan na sljedećoj poveznici:

https://app.animaker.com/video/Q7SWLM3G1A9BXF42

Letak možete pronaći u prilogu (kliknite na "opširnije").

Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu


[OPŠIRNIJE]KARIJEROTEKA - poziv školama za siječanj 2021.
Ilija Barišić / datum: 19. 1. 2021. 09:30

S velikim veseljem najavljujemo nastavak vrlo uspješnog program Zaklade Znanje na djelu: KARIJEROTEKA.  Svi programi se održavaju online, zadnja dva četvrtka u mjesecu, s početkom u 17 sati na Zoom platformi.

U siječnju nas očekuju:

Četvrtak, 21. siječnja

Dana Budisavljević montažerka, producentica i režiserka predstavlja nam filmsku umjetnost. Njen film „Dnevnik Diane Budisavljević“, koji je radila gotovo čitavo desetljeće, proglašen je najboljim filmom Pulskog filmskog festivala 2019. godine.

Link za registraciju je ovdje:

https://zoom.us/webinar/register/WN_JcmjTYHTQWqsUe8gPp9joA

Četvrtak, 28. siječnja

Siniša Jembrih zapovjednik je Javne vatrogasne postrojbe Zagreb, najveće vatrogasne postrojbe u Hrvatskoj.  Redovito objavljuje stručne članke, ali i održava obuke za vatrogasce. Kao dugogodišnji speleolog, jedan je od utemeljitelja obuke speleo-alpinističkih tehnika u vatrogastvu. Voditelj je intervencijske postrojbe Vatrogasne postrojbe Zagreb koja je „dežurna“ za akcije zaštite i spašavanja na području cijele Republike Hrvatske.

Link za prijavu je ovdje:

https://zoom.us/webinar/register/WN_a5ZocizDRW-XJ8zEkbzPkw

O PROGRAMU

Karijeroteka je niz razgovora s vodećim ljudima iz svijeta rada koji će odgovarati na pitanja „Koji je najzanimljiviji aspekt Vašeg rada? Kako se razvijala Vaša karijera? Koje su vještine ključne u Vašem poslu? Kakav biste savjet dali 16-godišnjem sebi?“

KARIJEROTEKA je namijenjena učenicima 8. razreda osnovnih škola i  učenicima od 1. do 4. razreda srednjih škola i želi ih potaknuti da saznaju nešto više o uzbudljivim poslovima kroz razgovor s onima koji ih obavljaju.

Program traje od listopada 2020. do travnja 2021. godine, a webinar će se organizirati uvijek posljednja dva četvrtka u mjesecu. S mladima će razgovarati ugledni dizajneri, liječnici, bankari, kemičari, fizičari i mnogi drugi, a sve s ciljem poticanja mladih ljudi da istražuju karijere u Hrvatskoj.

Znanje na djelu već više od šest godina približava mladima svijet rada i kroz programe je prošlo do sad više od 1600 učenika i nastavnika.


[OPŠIRNIJE]RIT Croatia - prezentacija o programima i stipendijama
Ilija Barišić / datum: 19. 1. 2021. 09:29

Američki koledž RIT Croatia, s kampusima u Dubrovniku i Zagrebu, započeo je s prijavama za upise i stipendije za studij na stručnim, preddiplomskim programima u akademskoj godini 2021./2022. te bismo voljeli i maturante Vaše škole potaknuti da se na vrijeme prijave.

Htjeli bismo učenicima dati više informacija o našim programima te o financijskoj potpori i stipendijama koje mogu ostvariti pri upisu.

Pozivnica maturantima na kratku Zoom prezentaciju u srijedu, 20. siječnja  u 15.00h.

 

Zoom prezentaciji učenici mogu pristupiti preko sljedećeg linka: https://rit.zoom.us/j/98081787959


[OPŠIRNIJE]Dan i noć na PMF-u
Ilija Barišić / datum: 18. 12. 2020. 13:33

Pozivamo Vas na sudjelovanje u jednodnevnoj manifestaciji popularizacije
znanosti Dan i noć na PMF-u 2021. koju organizira
Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu.
Manifestacija će se održati u petak 26. ožujka 2021. godine.
Prilagođavajući se na uvjete tzv. #NovoNormalno, čitav će događaj biti
dostupan na mrežnoj stranici https://daninoc.pmf.unizg.hr/
<https://daninoc.pmf.unizg.hr/>.  Glavni cilj je promicanje
prirodoslovlja, matematike i računarstva (tzv. STEM područja) najširoj
javnosti, posebice djeci predškolskog uzrasta te učenicima osnovnih i
srednjih škola. U tu svrhu, organizirat ćemo brojne radionice i
predavanja koje ćete moći pratiti na spomenutoj mrežnoj stranici.
Sve aktivnosti će biti prilagođene trajanju školskog sata (ili kraće) i
uvjereni smo ćete svi moći pronaći nešto zanimljivo i korisno.
Konačni i detaljniji program bit će dostupan tijekom veljače, o čemu
ćemo Vas na vrijeme obavijestiti.
Vidimo se 26. ožujka 2021.!

S poštovanjem,

Prof. dr. sc. Mirko Planinić, dekan PMF-a


[OPŠIRNIJE]Danas počinje Smotra Sveučilišta u Zagrebu
Darka Sudarević / datum: 19. 11. 2020. 09:21

Smotra Sveučilišta u Zagrebu, koja se već tradicionalno svake godine održava u mjesecu studenome kako bi maturanti i svi zainteresirani dobili sve informacije o uvjetima upisa i studiranja, ove je godine organizirana u digitalnom obliku.

Otvorenje Smotre je sutra, četvrtak 19. studenoga u 11.15 te ga možete pratiti na linku: https://youtu.be/gS57lj17sxY. Budućim studentima tada će se online obratiti rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs. Virtualno otvaranje Smotre bit će popraćeno glazbenim programom studenata Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu.

Na istom linku emitirat će se i predstavljanja naših sastavnica u sve dane održavanja virtualne Smotre uz potporu Televizije student (prema rasporedu u privitku). 

Svi sadržaji koje sastavnice pripremaju u okviru Smotre ostaju dostupni za sve zainteresirane i nakon 21. studenoga 2020. na http://smotra.unizg.hr/fileadmin/smotra2020/smotra2020.html mrežnoj stranici (klikom na logotip sastavnice ulazi se u "virtualni štand" iste, a linkovi će se aktivirati sutra s početkom Smotre). Tako će ova mrežna stranica ostati središnje mjesto za informiranje maturanata, potencijalnih budućih studenata Sveučilišta u Zagrebu te svih zainteresiranih.


[OPŠIRNIJE]Sajam stipendija
Darka Sudarević / datum: 17. 11. 2020. 13:41


[OPŠIRNIJE]IntegralEdu - virtualni sajmovi Study in Holland i Study in UK
Ilija Barišić / datum: 11. 11. 2020. 16:25

Privlači vas studij u Nizozemskoj ili pak u Velikoj Britaniji? Pridružite se virtualnim sajmovima u organizaciji agencije IntegralEdu. Saznajte sve o studijima, sniženim školarinama, ponudi stipendija i ostaloj financijskoj pomoći na virtualnom sajmovima Study in Holland, 19.11. i Study in UK, 26.11.
Razgovarajte s predstavnicima TOP sveučilišta, a o uvjetima upisa upitajte IntegralEdu obrazovne savjetnike koji će rado odgovoriti na sva vaša pitanja. Otkrijte studijske programe poput Automotive Engineeringa, Marketing Managementa ili Biomedical Sciences. Pronađite studij iz snova!
Prijava za Study in Holland virtualni sajam: https://bit.ly/virtual-study-in-holland
Prijava za Study in UK virtualni sajam: https://bit.ly/virtual-study-in-uk

Sudjelovanje je na virtualnim sajmovima besplatno.


[OPŠIRNIJE]Smotr@ Sveučilišta u Zagrebu
Ilija Barišić / datum: 16. 10. 2020. 09:28

Smotra Sveučilišta u Zagrebu ove će se godine zbog epidemioloških mjera održati u virtualnom okruženju od 19. do 21. studenoga 2020. pod motom Klikni s faksom!

Sve detalje i nove informacije pratite uskoro na mrežnoj stranici i podstranici Smotr@ http://smotra.unizg.hr/ koja će služiti kao središnje mjesto za informiranje maturanata, potencijalnih budućih studenata Sveučilišta u ZagrebuNa dnu stranice bit će postavljeni logotipovi, koji će vas klikom u trenu odvesti na "virtualne štandove" naših fakulteta i akademija.

Na virtualnim štandovima moći ćete se informirati, zabaviti, sudjelovati na online događanjima, pogledati promotivne spotove kao i preuzeti razne materijale (brošure, plakate i drugo) u digitalnom obliku.

Na stranici će biti postavljen i  'prozor' za livestream i emitiranje promotivnih video zapisa sastavnica te raspored i termini prijenosa uživo iz aule Sveučilišta u Zagrebu. Ekipe TV Studenta s Fakulteta političkih znanosti prenosit će otvaranje i zatvaranje Smotre te kratka predstavljanja pojedinih fakulteta i akademija.


[OPŠIRNIJE]Kako odabrati pravi studij doznaj na World Education Fairu!
Darka Sudarević / datum: 23. 9. 2020. 09:21

Agencija IntegralEdu poziva vas na sajam posvećen obrazovanju u inozemstvu koji će se održati u subotu, 10. listopada u Hotelu Dubrovnik u samom centru grada Zagreba. Sudjelujte na prezentacijama o studiju u Nizozemskoj i ostalim top akademskim destinacijama u Europi poput Švedske ili Austrije. Za sve one koji nisu sigurni što studirati, mogu doznati više o ispitima profesionalne orijentacije. Radno vrijeme sajma je od 11 do 17 sati.

Zatim, u četvrtak, 29. listopada je virtualno izdanje na kojem sudjeluju razna sveučilišta iz Europe pa čak i Kanade. Upoznajte ih online iz udobnosti svog doma ili gdje god se nalazili u tom trenutku. Radno vrijeme sajma je od 12 do 18 sati.

Sudjelovanje je besplatno, prijavi se na: https://www.worldeducation.hr/


[OPŠIRNIJE]Početak fakultativne nastave
Darka Sudarević / datum: 23. 9. 2020. 08:53

STOLNI TENIS:  Subota,  26.9. 2020., u 9:00 sati

VJEŽBE ZA DUH I TIJELO:  Subota,  26.9. 2020., u 9:30 sati

HUMANE VREDNOTE, PRVA POMOĆ I SAMOPOMOĆ:  Subota, 26.9. 2020., u 10:00 sati

Voditeljica: Ozana Radovniković


[OPŠIRNIJE]Otvoreni dan Visoke škole Aspira
Administrator / datum: 27. 5. 2020. 10:04

Pozivamo učenike da posjete Otvoreni dan Visoke škole Aspira. Otvoreni dan održava se u četvrtak, 04. lipnja 2020. godine s početkom u 12:00 sati, na adresi Heinzelova 62a, 10 000 Zagreb

Detalje možete pronaći u dopisu koji se nalazi u prilogu.

 


[OPŠIRNIJE]FER Esports Championship
Darka Sudarević / datum: 11. 3. 2020. 08:07

FER Esports Championship (FEC) je natjecanje u video igrama koje organiziraju volonteri FER esports sekcije uz potporu Fakulteta elektrotehnike i računarstva. FEC 2020 bit će održan od 2. ožujka do 5. travnja 2020. godine u pet igara: League of Legends, Dota 2, PES 2020, Counter Strike: Global Offensive i Crash Team Racing.

Završnice natjecanja održat će se u dvorani A102 na FER-u koja je opremljena novim monitorima, računalnim komponentama i PlayStation 4 igraćim konzolama. U novu opremu ukupno je uloženo više od 120.000 kn, od čega je veći dio sredstava dobiven na natječaju Studentskog centra, dok je ostatak osigurao FER.

YouTube najava FEC 2020: https://youtu.be/jZkiHTMI5CQ  

Svi su učenici pozvani da okupe tim i prijave se za turnir u video igri po svome odabiru. Upoznajte drugu stranu studiranja i prednosti Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu!

Dio prijava već je otvoren, a sve poveznice na prijave mogu se naći na https://esports.fer.hr/esports/fec/prijave. Pravila i upute također se mogu naći na stranicama FER Esports pod odjeljkom FEC. Za sva potencijalna pitanja učenici se pozivaju da se obrate:
 


[OPŠIRNIJE]Preporuke HZZJ
Administrator / datum: 3. 3. 2020. 10:28

Budući da smo u razdoblju pojave COVID-19 virusa u Hrvatskoj, izvješćujemo vas da smo pojačali mjere kojima održavamo sanitarno-higijenske uvjete u III. gimnaziji za zaštitu učenika i zaposlenika od pojave bolesti. Redovito pratimo informacije i preporuke nadležnih tijela Ministarstva znanosti i obrazovanja i Službe za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te postupamo u skladu s njima. Na mrežnoj stranici škole u izborniku Oglasna ploča objavljene su preporuke. Ove se preporuke mogu promijeniti, stoga molimo pratite i mrežne stranice Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva zdravstva na kojima se svakodnevno objavljuju najnovija saznanja vezano uz sigurnost i zaštitu stanovništva.

 


[OPŠIRNIJE]UČITELJSKI STUDIJ S NJEMAČKIM JEZIKOM
Darka Sudarević / datum: 2. 3. 2020. 10:57

Ako želiš studirati nešto dinamično i kreativno gdje teoriju možeš odmah primijeniti u praksi, ako voliš djecu i prenoseći im znanje želiš mijenjati svijet na bolje, a uz sve to voliš njemački jezik i želiš ga usavršiti, onda je ovo pravi studij za tebe. Upoznaj osnovne informacije o njemu ovdje.


[OPŠIRNIJE]LiDraNo 2020
Darka Sudarević / datum: 28. 2. 2020. 08:23

Svečano otvorenje smotre LiDraNo 2020. koja se održava 9. ožujka 2020. u 11 sati u Gradskom satiričkom kazalištu "Kerempuh" i ove godine moći će se pratiti uživo putem linka www.majstori.tv.


[OPŠIRNIJE]Ideja godine
Darka Sudarević / datum: 27. 2. 2020. 14:50

Krenule prijave za osmo izdanje srednjoškolskog poslovnog natjecanja Ideja godine – Najbolje tri ekipe putuju u Bruxelles

Ideja godine poslovno je natjecanje koje se ove godine održava po osmi put u organizaciji portala srednja.hr. Riječ je o prilično drugačijem srednjoškolskom natjecanju jer ne postoji jasna špranca koja vodi do pobjede, već tražimo znanje, inovativnost i dobru prezentaciju projekta. Ono što želimo vidjeti od natjecatelja je primjenu neke nove tehnologije koja ih može dovesti do poslovnih uspjeha.


[OPŠIRNIJE]DOV 2020 - otkazuje se
Darka Sudarević / datum: 27. 2. 2020. 14:38

Zbog javnozdravstvene situacije uzrokovane virusom COVID-19 otkazuje se DOV2020 Dan otvorenih vrata FFZG-a najavljen za petak 28. 2. 2020.. Zainteresirani učenici neka prate obavijesti na stranicama fakulteta.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju