« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
U sklopu projekta iz Kemije učenici su upoznali tehnološki proces proizvodnje čokolade, istražili povijest i organoleptička svojstva čokolade kroz sastav, teksturu, okuse i arome. Izradom postera i prezentacija prikazali su vrste, svojstva i dobivanje čokolade. Također, učenici 1.d razreda izradili su modele molekula koje su sastavni dio čokolade. Za one znatiželjne učenice 1.b razreda priredile su QR kodove čijim smo skeniranjem mogli otkriti kojoj skupini obožavatelja pripadamo, ali i otkriti neku zanimljivost o ovoj slastici više.
Kako su učenici opisali čokoladu možete vidjeti u video prezentaciji na poveznici:
https://drive.google.com/file/d/1PyJzTvDAv7IBeUGZfEbcAQ-7ZI-eGA-s/view?usp=drive_link
Učenici gimnazijskih razreda posjetili su Muzej čokolade u Zagrebu. U nastavku im samo preostaje izraditi vlastite dekoracije i čokoladne zalogaje!