preskoči na sadržaj

III. gimnazija Zagreb

Login

Skitnje
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Posjet Krškom
Autor: Josipa Rendulić, 1. 4. 2017.

Popodne u školi, a sutra ujutro u Krško! Dio maturanata je uz pratnju profesorica srijedu jutro iskoristilo za obilazak  nuklearne elektrane Krško.

Lucija Beljan, IV. c

Iako nisu bili oslobođeni škole, maturanti su ipak jutro 22. ožujka odlučili provesti u obilasku Nuklearne elektrane Krško. Prije samog obilaska, u Tehničkom smo muzeju pogledali kratki film koji je u najkraćim crtama objasnio rad elektrane i procese koji se tamo događaju. Nakon filma i ankete koju smo ispunili, vezano uz naše stajalište o nuklearnoj elektrani i izvorima energije, autobusom smo krenuli prema Krškom gdje smo sa zaštitnim kacigama i iskaznicama obišli dio nuklearne elektrane. 


Prilikom obilaska, vodič nam je govorio o raznim aspektima vezanima  za NEK - koliko košta gradnja, kojim se procesima pri radu služe i što se time dobiva, kakve su mjere sigurnosti i zaštita na radu te planovi o nadogradnji same elektrane. Saznali smo da NEK ima više prednosti nego mana te da je opasnost od nesreće minimalna jer se sve odvija u kontroliranim uvjetima, što je rezultiralo drugačijim odgovorima na istu anketu koju smo po povratku popunili.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju