preskoči na sadržaj

III. gimnazija Zagreb

Login

Skitnje
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Planinarstvo
Autor: Josipa Rendulić, 13. 11. 2016.

Prva ovogodišnja tura planinarstva održala se u subotu petog studenog, na Okiću, jednom od značajnijih vrhova Samoborskog gorja.

Filip Mežnarić, III. e

Naša planinarska avantura započinje u 9 sati izjutra na Borongaju, gdje se okupilo osamdesetak nadobudnih planinara u želji da postanu jedno s prirodom, osjete nemilosrdan vjetar kako im šiba kroz kose i da potraže okrjepu u tradicionalnim planinarskim specijalitetima kao što su grah, kobasice i grah s kobasicom. Nakon kraće vožnje tijekom koje smo upijali sve ljepote samoborskog kraja, stižemo u podnožje, svjesni da naša pustolovina tek počinje. Nakon tri dana jahanja napokon stižemo na vrh, uživamo u veličanstvenom pogledu i veselo skakućemo po starim ruševinama bez obzira na činjenicu da nas jedan pogrešan korak može odvesti u sigurnu i bolnu smrt.


Po povratku smo svratili u planinarski dom i uživali u spomenutim specijalitetima, igri s lokalnim  psom kojeg smo prozvali Medo i idiličnoj pastoralnoj atmosferi koja nam se uvukla u srca. Nevoljko smo se odvojili od te idile i krenuli prema dobro poznatom, užurbanom i smrdljivom Zagrebu, ali spoznaja da će se ove godine održati još  tri ture našim životima daje smisao, dubinu i snagu da nastavimo dalje.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju