preskoči na sadržaj

III. gimnazija Zagreb

Login

Skitnje
Planinarstvo
Josipa Rendulić / datum: 2. 12. 2017. 11:39

25. studenog , 2017. godine je i pred planinarima naše škole stoji 2. izazov ove školske godine: uspeti se na vrh planine Medvednice, Sljeme.

Ante Tomas, III. f

Polazak je trebao biti u 9 sati, ali, naravno, pošli smo kasnije i na neki način se popeli na vrh.
Kako profesor Perić kaže : „Bilo se na Medvednici: nekoliko zalutalih duša, dolazak taxijem, napad divljih zvijeri...sve u svemu - uobičajen dan u uredu!!! Bilo je nice! “
 


[OPŠIRNIJE]Proljetni izlet u Crnu Goru
Josipa Rendulić / datum: 6. 5. 2017. 10:54

Ovogodišnji trodnevni proljetni izlet drugi a i b razred proveli su u Crnoj Gori.

Tamara Riška, II. b

Prva destinacija bio nam je lijep i osunčan Dubrovnik. U Dubrovniku se nismo predugo zadržali. Razgledali smo zidine, sjeli pola sata na kavu, a onda krenuli dalje prema Crnoj Gori. Ubrzo nakon ulaska u Crnu Goru stali smo u gradiću Tivatu. Gradić nas je osvojio svojom prekrasnom obalom koja je bila prepuna velikih usidrenih jahti. Nakon kratkog odmora od dugog puta krenuli smo dalje prema hotelu koji se nalazio nedaleko od Budve. Drugi dan rano ujutro otišli smo u Cetinje koje je povijesno središte Crne Gore. 

 


[OPŠIRNIJE]Posjet Gardalandu
Josipa Rendulić / datum: 29. 4. 2017. 10:23

Prvi su razredi 7. i 8. travnja posjetili Padovu, Veronu te naposlijetku Gardaland, jedan od najpoznatijih zabavnih parkova u Europi.

Maria Švalek, I. e

Na put se krenulo u ranim jutarnjim satima te je ispred učenika bila duga vožnja do Padove. U busu nije prevladavala razigrana atmosfera, već ponajprije umor i san. U Padovu su stigli oko 9 sati, kada su počeli s razgledavanjem crkve svetog Ante Padovanskog i samog grada. Padova je sve očarala svojom jednostavnošću i ljepotom. 


[OPŠIRNIJE]Grazie, Italija
Josipa Rendulić / datum: 29. 4. 2017. 10:18

Od 6. do 9. travnja trajao je trodnevni izlet II. e i f razreda u Toskanu. Zahvaljujući dobrom vremenu i atmosferi izlet je prošao brže no što je započeo.

Karla Kereković, II. f

Putovanje su započeli 6. travnja noćnom vožnjom prema Pisi u koju su stigli oko 8 sati i među prvima razgledali veličanstveno polje čuda. Nakon toga su se uputili prema manjem gradu Luci, u kojem su proveli dio poslijepodneva nakon čega su se uputili u hotel. Drugi su dan većinom proveli razgledavajući Firencu čija arhitektonska ljepota nema granica. Izlet su završili posjećujući rodno mjesto Leonarda da Vincija, Vici. Površinom i sadržajem mali grad s okolnim muzejima i nekoliko restorana i kafića okružen je tipičnim talijanskim krajolikom. Ovim su izletom još jednom svjedočili jedinstvenosti talijanske povijesti i umjetnosti.


[OPŠIRNIJE]Herbarij drugih razreda
Josipa Rendulić / datum: 29. 4. 2017. 10:16

Prošloga tjedna profesorica Kostanić započela je s drugim razredima dogovarati termine za terensku nastavu herbarija.

Laura Šimunjak, II.e

Na terenskoj nastavi učenici sakupljaju razne bilje kako bi ih kasnije sprešali i tako napravili herbarij tj. zbirku sušenog bilja. Sakupljanje je započelo 26. travnja kada je na terensku nastavu vodila II.e razred. Posrećilo im se pa nije bilo kiše koja bi nas  spriječila u naumu i uspjeli smo u dogovoreno vrijeme otići na teren i sakupiti predviđen broj biljaka. Jednake sreće nije bio i razred koji je na sakupljanje išao u petak.  Morali su pomaknuti vrijeme odlaska kako bi izbjegli kišu. 


[OPŠIRNIJE]Posjet Krškom
Josipa Rendulić / datum: 1. 4. 2017. 21:31

Popodne u školi, a sutra ujutro u Krško! Dio maturanata je uz pratnju profesorica srijedu jutro iskoristilo za obilazak  nuklearne elektrane Krško.

Lucija Beljan, IV. c

Iako nisu bili oslobođeni škole, maturanti su ipak jutro 22. ožujka odlučili provesti u obilasku Nuklearne elektrane Krško. Prije samog obilaska, u Tehničkom smo muzeju pogledali kratki film koji je u najkraćim crtama objasnio rad elektrane i procese koji se tamo događaju. Nakon filma i ankete koju smo ispunili, vezano uz naše stajalište o nuklearnoj elektrani i izvorima energije, autobusom smo krenuli prema Krškom gdje smo sa zaštitnim kacigama i iskaznicama obišli dio nuklearne elektrane. 


[OPŠIRNIJE]Horticooltura u Maksimiru
Josipa Rendulić / datum: 20. 11. 2016. 15:04

Prošli se tjedan održao sastanak mladih hortikulturaca prvih i trećih razreda i posjet parku Maksimir. 

Filip Mežnarić, III. e

Nakon nekoliko tjedana pauze, hortikulturci su ponovo u akciji i uzvraćaju udarac! Nakon ukrašavanja škole u jesenskom duhu, ovog su se puta odlučili za posjet najvećoj oazi istočne obale našeg grada, Maksimiru. Nakon kratkog zadržavanja ispred glavnog ulaza, kreću na dug i opasan put do središnje livade. Putem su stekli brojne prijatelje kao što su Jela, Tisa, Bukva i jedan Hrast koji kaže da ima preko 300 godina. Nakon ugodnog druženja, sretni hortići kreću kući, ali će se prvom prilikom vratiti u Maksimir na igranje sa šumskim prijateljima.


[OPŠIRNIJE]Planinarstvo
Josipa Rendulić / datum: 13. 11. 2016. 11:07

Prva ovogodišnja tura planinarstva održala se u subotu petog studenog, na Okiću, jednom od značajnijih vrhova Samoborskog gorja.

Filip Mežnarić, III. e

Naša planinarska avantura započinje u 9 sati izjutra na Borongaju, gdje se okupilo osamdesetak nadobudnih planinara u želji da postanu jedno s prirodom, osjete nemilosrdan vjetar kako im šiba kroz kose i da potraže okrjepu u tradicionalnim planinarskim specijalitetima kao što su grah, kobasice i grah s kobasicom. Nakon kraće vožnje tijekom koje smo upijali sve ljepote samoborskog kraja, stižemo u podnožje, svjesni da naša pustolovina tek počinje. Nakon tri dana jahanja napokon stižemo na vrh, uživamo u veličanstvenom pogledu i veselo skakućemo po starim ruševinama bez obzira na činjenicu da nas jedan pogrešan korak može odvesti u sigurnu i bolnu smrt.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju