preskoči na sadržaj

III. gimnazija Zagreb

Login

Izleti

Kišni petak - dan za izlet

Lucija Beljan, III. c

Mia Vukmirović, III. a

Ovogodišnje nas vrijeme nažalost nije poslužilo te je većina učenika trećih i četvrtih razreda izlet provela u Zagrebu.

To ipak nije omelo učenike 3. d i 3. e razreda koji su otputovali u Split na dva dana. Ostali razredi izlet su proveli u Zagrebu, ali to nije značilo da se nisu dobro proveli. Sa svojim profesoricama, u ta su dva dana, obišli različite muzeje, izložbe, kino i Zoološki vrt. Neki su nažalost subotu morali provesti na nastavi. Nitko nije bio previše razočaran ostankom u Zagrebu jer znamo da ćemo sve nadoknaditi na maturalcu koji se svakim danom sve više približava. Iako nismo nikamo putovali, odlično smo se proveli jer smo bili zajedno i družili se. Zaključili smo da nije bitno gdje se nalazimo. Dokle god smo skupa, ne može nam biti loše.

Izlet prvih razreda

Laura Šimunjak, I.e

Izlet prvih razreda ove generacije, kao što već možda znate, nije tradicionalno održan u Vukovaru. Ove smo godine posjetili NP Risnjak – Rijeka – Opatija.

Dan smo započeli posjetom Nacionalnog parka Risnjak gdje smo najprije pogledali kratak film o životinjama koje tamo obitavaju, a zatim smo obišli sam park. Nakon jednosatnog obilaska vratili smo se u bus i krenuli prema Rijeci. Tamo smo svjedočili takozvanoj društvenoj netrpeljivosti. Riječki su navijači, ničim izazvani, napali naše učenike. Do sukoba je došlo nakon kratkog razgovora o nogometu i klubovima za koje navijaju. Nakon neugodnosti u Rijeci, krenuli smo na sljedeću, i posljednju, destinaciju ovog cjelodnevnog izleta – Opatiju. Prošetali smo opatijskom šetnicom, hrvatskom stazom slavnih, gdje svoje zvijezde imaju mnogi hrvatski umjetnici i znanstvenici. Zatim smo imali slobodno vrijeme koje su mnogi iskoristili za odlazak na kolače i šetnju gradom. Izlet je završio, a mi smo se umorni , ali dobro raspoloženi vratili u Zagreb. Sve u svemu, možemo reći da je izlet, bez obzira na određene neugodnosti i tmurno vrijeme, prošao izvrsno te smo se odlično zabavili.

Jesenski izlet drugih razreda

Marcela Mikulić, II.c

Kao i svake školske godine učenici III. gimnazije uputili su se na jesenski izlet.

Drugi a, b, c i f za svoje su odredište odabrali Graz, na putu do kojeg smo svratili u Riegersburg gdje smo posjetili tvornicu čokolade Zotter. U tvornici nas je dočekao kratak film o povijesti tvornice i načinu rada, nakon čega nam je bilo na raspolaganju 180 vrsta čokolada koje smo sa zanimanjem isprobavali. Prevladavale su neobične kombinacije, no svi su pokazivali interes i radoznalost. Na izlazu smo u tvorničkom dućanu mogli kupiti sve čokolade koje smo prethodno degustirali, što je većina i napravila. U Grazu nas je dočekalo kišno vrijeme, no nije nas spriječilo da uživamo u obilasku. Slobodno vrijeme, tijekom kojeg smo dočekali sunce, većina je provela obilazeći dućane. Puni dobrih dojmova s glavnog smo trga krenuli prema busu koji nas je vratio u Zagreb.

Za razliku od navedena četiri razreda, drugi d i e uputili su se na Bled i Bohinj. Po rasporedu su prvo trebali posjetiti slap Savicu u Bohinju što su im loši vremenski uvjeti onemogućili. Nakon kratkog obilaska uputili su se na Bled. Oduševio ih je pogled na Bledsko jezero iz kule Starog grada. Nakon toga je uslijedilo slobodno vrijeme, koje su iskoristili za šetnju uz Bledsko jezero i vožnju čamcem. Posebno su istaknuli kremšnite koje su, kako kažu, bolje od samoborskih. 

preskoči na navigaciju