preskoči na sadržaj

III. gimnazija Zagreb

Login

Kušlanovci na izletima

Izlet u nepoznato

Bilo je to još jedno normalno jutro – cvrkut ptičica, manični pogledi na sat da ne bismo slučajno ponovno zakasnili, hladni vjetrić zbog kojeg se zapitaš nije li majica na bretele u travnju ipak glupa ideja... Sasvim obično jutro. Ali, nakon što su svi pripadnici III. c razreda odgonetnuli gdje je meeting place, svima je u glavi bila samo jedna misao, „...Molim? J

Ukratko, kada vam razrednik kaže da imate još jedan izlet na raspolaganju, nemojte se previše uljuljkati u sigurnost jer svaki plan A treba plan B pošto plan C nikako nije ono što bi jadan razred inače htio. To se, logično, dogodilo i c razredu. Nakon žestoke debate pro ili con kino/kazalište, mislili smo da je odluka definitivno pala. Ali nitko nije mogao znati kakav se mračni plan za to vrijeme odvijao u nečijoj glavi. Istina nas je pogodila vrlo brzo, poput kakvog krošea – ne možemo ni u kazalište ni u kino. I što onda? Škola definitivno nije opcija, ali... Zagrebačke otpadne vode uvijek su tu za nas!

I tako su zbunjeni učenici puni predrasuda o kanalizaciji zagazili tamo gdje se bez osvježivača zraka ne bi približili ni na kilometar. Opći dojam? Nije loše. Ozbiljno. Naravno da malo smrdi i da se treba puno hodati, ali bilo je poučno. Uz bazene fekalija, jacuzzija otpadnih voda punih znate čega i polja izmeta koje smo, na žalost, obilazili, čuli smo kako to sve funkcionira i čak je bilo zabavno kada bismo prestali disati. 

Predrasude su ostale, ali zasigurno smo dobili jedno nezaboravno iskustvo.

U redu, čak i nije smrdjelo toliko na svim dijelovima ili se to meni činilo jer mi je prehlada taman dobro pala.

Preporučujemo svima ovo odredište za vikend-izlet!

Iva Pavlović, III. c

Mi smo mazili koze, a vi?

Svi su drugi (II.) razredi na proljetni izlet išli na nekakve fancy destinacije, no mora se priznati, izlet II. e razreda, mog razreda, ipak je bio daleko najsimpatičniji.

Zbog nekakve kazne koju zaista ne razumijem, nismo smjeli napuštati Hrvatsku i prvi plan je bio da odemo u Krapinu. To je na radost skoro cijelog razreda otpalo jer smo toliko puta bili da smo komotno mogli provesti razrednicu po cijelom brdu. Zatim su pričali da ćemo ostati u školi, no i iz naslova možete pretpostaviti da nismo. Završili smo u Zoološkom vrtu, u Maksimiru.

Plan je bio da se u 10 sati nađemo kod glavnog ulaza u Maksimir, na kraju niti smo se našli u 10, niti su svi (riječ je o jednoj osobi) došli na glavni ulaz, tako da smo tek oko 11 krenuli u obilazak životinja.

Nakon petnaestak minuta svi smo se razdvojili, no za čudo nitko se nije izgubio. Vidjeli smo različite simpatične i manje simpatične životinje u njihovim manjim ili većim kavezima. Razred su jako razveselili morski lavovi koje su promatrali jedući skupi sladoled. Kada smo krenuli prema natrag, ubrzo smo primijetili natpis „Dječji Zoo“ ili tako nešto. To je zapravo prostor pun sjena, kakice, zečeka i koza. Unutra je bila majka s djetetom i mazili su kozlića pa su cure odmah uletjele unutra, a neki su ipak morali skupiti malo hrabrosti.

Na kraju razgledavanja manji dio razreda ušao je u suvenirnicu, a veći se dio nastanio po klupicama. Tako je uglavnom završio izlet II. e razreda u Maksimiru.

Dorotea Dominik, II. e

Plivaj, plivaj, samo plivaj

Nakon  velikog broja izleta u Zagrebu, napokon smo odlučili napustiti našu dragu metropolu i uputiti se u Zaprešić.

Nakon kratkog, ali slatkog razgledavanja Novih dvora zasjeli smo u restoranu gdje smo popili ne tako dobru kavu. S pogledom na golfere i na veliki  broj šetača s psima oprostili smo se od Park-šume i teška srca krenuli prema Tuhelju. Putujući po zagorskim bregima, mnogima se dizao želudac, ali ni to nije bilo duga vijeka jer čim smo ugledali toplice, svima nam je osvanulo. Nakon elegantnog ulaženja u bazen (BOMBAAAA!!!) nastupilo je opće oduševljenje i neprestano brčkanje sljedeća tri sata. No, sve što je lijepo kratko traje pa se tako i naš izlet priveo kraju.

Nikolina Martinec, III. e

Prekrasan početak produženog vikenda

Naš posljednji izlet prije maturalca odlučili smo provesti u Zagrebu. Plan nam je sadržavao obilazak dvaju muzeja nakon kojih smo imali slobodno poslijepodne.

Prvi nam je na rasporedu bio Prirodoslovni muzej grada Zagreba u kojem smo imali priliku uživati u izložbama Prašume i Minerali. Budući da smo malo ranije završili s njim, ostala nam je rupa u vremenu do sljedećeg muzeja koju smo iskoristili gledajući njegovu stalnu postavu.

Poslije toga slijedio je odlazak u Muzej grada Zagreba koji smo pregledali bez puno volje i zanimanja jer smo nestrpljivo iščekivali odlazak na zajednički roštilj.

Ostatak poslijepodneva proveli smo na Bundeku roštiljajući i zabavljajući se do kasnih sati.

Darija Đukić, III. a

 

preskoči na navigaciju