preskoči na sadržaj

III. gimnazija Zagreb

Login

Proljetni izleti

Recesijski izleti

Ovog proljeća svi su treći razredi imali recesijske izlete. Pošto svi trebamo uplatiti rate za maturalac, ovoga smo si puta, 23. travnja, priuštili nimalo manje vrijedan izlet u Zagrebu.

       I dok su tako neki taj dan proveli u Klovićevim dvorima gledajući dijelove tijela ili Zoološkom vrtu u posjetu rodbini J, 3.F si je priuštio odlazak na Jarun. Tako su se svi za samo 50 kuna odlično zabavili. Bilo je tu sviranja gitare (sa koje su brzo otišle sve žice ?!), igranja badmintona i odbojke. Dečki su igrali nogomet s počasnim gostom, profesorom Runje. Naime, profesor Runje je isti taj dan bio sa svojim razredom na Jarunu i tako je zaigrao nogomet s učenicima. Moramo ga pohvaliti jer odlično igra i zabija golove kao iz šale, ali, na relativnu žalost, on i njegov razred su izgubili utakmicu s pet golova razlike. Tokom dana na Jarun su se pridružili učenici 3.e razreda koji su se vraćali iz Klovićevih dvora. Odlična atmosfera pratila nas je do kraja dana.

       Ovom bismo prilikom zahvalili razrednici Almi Andabaki koja nam je i ovog puta ispekla fina peciva s hrenovkama i Ani Mariji Šuvak koja je donijela odlične kolače. Naši trbuščići nisu ostali prazni smiley.

 

Petra Đukić, 3.f

Budimpešta

 

2.e je s 2.f dva dana proveo u Budimpešti. Kako vas ne zanima kada smo krenuli, kada smo gdje stigli i što smo radili opisano s najdužim vremenskim intervalom od 5 minuta, napisat ću to u tezama.

  • Polazak je malo kasnio.
  • Mađarski carinici mogu posao od 5 minuta raditi sat i po.
  • Vodičica je skoro cijelo vrijeme pričala (kad nije znala o čemu bi pričala, diktirala je recept za svoj najdraži mađarski kolač ili je hvalila neku rakiju koja se radi od 40 vrsta bilja). Kako se svaki problem da riješiti, otkrili smo da iznad svakog sjedala postoji gumb za gašenje zvučnika.
  • Mađari prodaju smeće na svakom koraku.
  • Mađari pokušavaju varati i krasti bilo gdje i bilo kada. Ako ih zatražiš da ti iskažu cijenu nečega u eurima, to naprave tako da podijele cijenu u forintama s 230 (standardni tečaj je 266) i, ako ispadne npr. 6,05 EUR, zaokruže to na 7. U dućanima s oblekom nisu navedene cijene, nego, kad dođeš na blagajnu, ukoliko si stranac, cijenu pomnože s nekim faktorom, npr. 2, 2.5 ili 3, ovisno o tome koliko sreće imaš s blagajnikom.
  • Navečer smo, samo za nas (iako je to relativno), imali rezerviran disco gdje su konobari(ce) ujedno i izbacivači(ce), barem tako mislim.
  • Tropicarium je bio razočaranje.
  • Svi s kojima sam se susreo govore engleski, makar 2 riječi (jes i nov, što je bio slučaj s voditeljicom McDonald'sa).

U hotelu na nas nije bilo niti jedne pritužbe.

Ispod kreveta je bila piljevina za koju sam kasnije otkrio da nastaje tako da guraš krevet naprijed-nazad.

Sve u svemu, bilo je super. Idite u Budimpeštu.

Antonio Dominik, 2.e

preskoči na navigaciju