preskoči na sadržaj

III. gimnazija Zagreb

Login

 

Kalendar
« Kolovoz 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Anketa
Sviđa li vam se nova školska kantina?Svibanj

Prvaci Hrvatske u košarci

Košarkaši i košarkašice izborili su prva mjesta na državnom natjecanju srednjih škola što je fantastičan uspjeh.
Njihov trener, profesor Antonio Perić, još jednom je dokazao svoje znanje i umijeće jer su naši košarkaši već godinama na samom vrhu srednjoškolske košarke. Prvo mjesto na državnom natjecanju za dlaku je izmaklo atletičarima, ali i mi i profesor Mato Banovac, njihov trener, zadovoljni smo izvrsnim drugim mjestom. Tako su i ove godine tri nova pehara krasila našu školu. Uspjeh košarkaša nastavio se i u Zagrebu jer su ponovno (drugi put zaredom) osvojili Memorijalni turnir Krešimira Ćosića. U polufinalu su očekivano pobijedili IX. gimnaziju rezultatom 37:33, a u finalu V. gimnaziju rezultatom 67:41. Prijelazni pehar osvojen ove godine lako bi mogao postati naš ako ovakav uspjeh postignu i sljedeće godine, što je cilj koji si je zadao profesor Antonio Perić i njegova uspješna ekipa.

 

Dan maturanata

Odlazak iz srednjoškolskih klupa tradicionalno je proslavljen na školskom igralištu 17. svibnja. Profesorica Nataša Drenčić-Jerković organizirala je program proslave i ukrasila prostor, a dečki iz četvrtih razreda pobrinuli su se za razglas i glazbu tako da je osiguran odličan provod. Već oko 11 sati počeli su se skupljati maturanti, a službeni početak završne ceremonije krenuo je u 13 sati predajom simboličnih predmeta predstavnicima trećih razreda. Odigrane su, kao i uvijek, utakmice između učenika i profesora, a zatim se pjevalo, plesalo, roštiljalo i zabavljalo sve do deset sati navečer. Nikome od maturanata ni na pamet nije padalo otići na Bundek jer je školsko dvorište mnogo sigurnije i ljepše mjesto za proslavu.
 

 

Dan škole

U utorak, 31. svibnja, naša škola proslavila je svoj 89. rođendan. U sat raznolikog programa uveo nas je zbor otpjevavši dvoglasno hrvatsku himnu u obradi Jakova Gotovca, a zatim izveo još tri skladbe (Hevenu shalom alejchem - Nek vlada mir u svijetu, Now let us sing i Ljubav se ne trži) uz pratnju Luke Mlinarića, Jana Jakovljeva i Brune Vugera na gitarama, Ive Jukića na violini te profesorice Krajnović na klaviru. Uživali smo i u virtuoznim glazbenim izvedbama Ive Jukića na violini, Ane Votoupal na flauti i Dore Remenar na klaviru.
Naša dramska skupina GTTG opet je sve očarala uspješnom dramatizacijom romana Sanje Bilić Koji film sad vrtiš u glavi, a Karla Ledić i Antea Poljak izvele su glumačko–glazbenu poslasticu, Rossinijev „Duet mačaka“, uz glasovirsku pratnju Dore Remenar.
Njihove zavidne glasovne sposobnosti ostavile su nas bez daha. Za kraj je predsjednik Vijeća učenika, Krešimir Lizatović, održao kratak govor. Nakon akademije u zbornici je održana svečana sjednica na kojoj je ravnatelj, uz pomoć Krešimira Lizatovića i nekih profesora, podijelio nagrade i pohvalnice uspješnim učenicima i profesorima koji su nas predstavljali na županijskim i državnim natjecanjima. Istog su dana, u prijepodnevnim satima, odigrane i dvije utakmice. U završnoj nogometnoj utakmici prvenstva III. gimnazije između III. b i III. f razreda bolja je bila ekipa III. f razreda i tako postala prvak škole.
Revijalna košarkaška utakmica između prvakinja države, naše ženske školske košarkaške ekipe, i mladića koji pohađaju fakultativnu nastavu košarke pokazala je da imamo odlične košarkaše, ali djevojke su ipak odnijele zasluženu pobjedu.

preskoči na navigaciju