preskoči na sadržaj

III. gimnazija Zagreb

Login

 

Kalendar
« Kolovoz 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Anketa
Sviđa li vam se nova školska kantina?Siječanj

Naši športaši opet u novinama

Mislav Brzoja, učenik III. d razreda, u Sportskim je novostima (13. siječnja 2011.) predstavljen kao jedan od najtalentiranijih mladih košarkaša u Hrvatskoj. Povod takvom predstavljanju bio je europski naslov koji je kadetska reprezentacija Hrvatske osvojila u Crnoj Gori. Da je Mislav odličan igrač, mi smo se već i ranije mogli uvjeriti jer je jedan od važnijih članova školske košarkaške momčadi. Ipak, sasvim je drukčije kad se istakneš na europskoj razini što je Mislavu uspjelo.
Iako se naši rukometaši nisu istaknuli na europskoj razini, ipak zaslužuju pohvale za igru na domaćim terenima jer su u ovoj fazi natjecanja imali šest pobjeda i dva poraza. Rukometašice su, na žalost, svoju posljednju utakmicu protiv Športske gimnazije izgubile i tako završile na šestom mjestu. Nogometaši su protiv X. gimnazije tijekom cijele utakmice vodili, ali su protivnici u zadnjim minutama uspjeli izjednačiti rezultat.

 

 

Preuređivanje učionica

Iako novac za nastavak preuređenja stiže na kapaljku, naš ravnatelj ipak uspijeva uvjeriti investitore koliko je važno dovršiti preuređenje zgrade. U učionicama matematike, 33 i 35, tako se napokon promijenio parket koji je zaista bio u katastrofalnom stanju.

 

 

LiDraNo 2011.

I ove godine naša je škola bila domaćin smotre gradskih četvrti LiDraNo  koja je napunila 20 godina. U dva dana (27. i 28. siječnja) našom pozornicom te pozornicom u Dječjem kazalištu Dubrava prošlo je devet dramskih skupina, 17 pojedinaca te 34 literarna rada. Otvorenje se održalo u školi kao i okrugli stolovi za literarne radove i pojedinačne scenske nastupe. Dramske skupine pokazale su što znaju i mogu na daskama Dječjeg kazališta Dubrava.
Čak dva literarna rada, Zapis dežurnog učenika, Ive Pernara te Đaku Ivice, Ane Tuković, prošla su na županijsku razinu. Od naših pojedinaca nastup na sljedećoj razini izborili su Christian Jalžečić, koji je zadivio povjerenstvo svojom iskrenom emocijom i dobrom pričom, te Viktorija Radman iako je imala malih poteškoća u nastupu.
 Dramska skupina G.T.T.G. izvela je dramsku igru „Koji film sad vrtiš u glavi“ te također prošla na županijsku razinu.
LiDraNo je u ova dva dana bio mjesto sklapanja prijateljstava, mjesto smijeha, zabave i veselja, a naša je škola bila odličan domaćin za sve mlade nade literarne i dramsko-scenske umjetnosti. Tome u prilog svakako govori i popis imena u prosudbenim povjerenstvima jer su radove procjenjivali vrhunski umjetnici poput Julijane Matanović, Ive Gregurevića, Ankice Dobrić i Perice Martinović.


 

preskoči na navigaciju