preskoči na sadržaj

III. gimnazija Zagreb

Login

 

Kalendar
« Kolovoz 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Anketa
Sviđa li vam se nova školska kantina?Rujan

Promjene profesora

Početak školske godine promjena je sama po sebi jer beskonačne izlaske i zabavu treba zamijeniti ranim ustajanjem i učenjem.
Međutim, ove se školske godine nije promijenilo samo to, već i profesorska postava. Profesorice iz glazbene i likovne umjetnosti, Lidija Đekić-Grbić i Sonja Bijelčić-Cvetković, otišle su u mirovinu, a profesorica njemačkog Leona Kožuh i profesor informatike Tomislav Cerinski na druga radna mjesta. Novi su se profesori, Martina Krajnović, Katarina Essert, Ivana Cvijović i Denis Gagić, vrlo brzo udomaćili, a nama nije preostalo ništa drugo nego prilagoditi se  
Osim toga, unutar većine stručnih aktiva došlo je do zamjena profesora, što je bilo nužno kako bi i profesori radili u jednoj smjeni i tako olakšali slaganje rasporeda, pa smo dobili nove profesore i iz nekih «starih» predmeta.

Radovi na školskoj zgradi

Radovi na školi nastavljeni su i ove godine. Sanacija sjevernog ulaza u školu (Kula), zamjena prozora u suterenu (od Kule do športske dvorane), obnova fasade iznad glavnog ulaza i zamjena prozora na tom dijelu, novi parket u učionicama 26 i 28 samo su neki od projekata koje smo najavili u rujnu, a čiju smo realizaciju kasnije i dočekali. Naravno, recesija i kronični nedostatak  novca traže od sviju nas strpljenje pa južni dio zgrade još treba čekati novi sjaj.

Pripreme za državnu maturu

Zaista je vrijedno istaknuti da smo jedna od rijetkih škola u kojoj se tijekom cijele godine održavaju besplatne i stručne pripreme za državnu maturu, i to iz svih predmeta. Kako je malen broj učenika koji ozbiljno razmišlja o maturi prije četvrtog razreda (neki, na žalost, ni tada), gotovo svima su potrebne redovite pripreme. Besplatne pripreme za maturu omogućene su svim učenicima već od rujna, a dopunska se nastava održavala sve do maturalnih ispita. Rezultati na državnoj maturi potvrdili su da su pripreme itekako imale smisla.

preskoči na navigaciju