preskoči na sadržaj

III. gimnazija Zagreb

Login

 

Kalendar
« Kolovoz 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Anketa
Sviđa li vam se nova školska kantina?



Prosinac

Trijumf košarkašica III. gimnazije

U Sportskim novinama objavljen je članak o našim košarkašicama jer su naše najbolje: Radoš, Pačkovski, Butina, Fumić, Matijević, Lešnjak, Perić i Horvat potvrdile, po tko zna koji put, svoju iznimnu kvalitetu u utakmici protiv PŠ V. Preloga pobijedivši rezultatom 41:26. Veseli nas što djevojke uopće nisu bile pune sebe i nisu mislile da su mnogo bolje od svojih protivnica iako su se u to svi mogli uvjeriti tijekom igre. Članak u Sportskim novinama samo je potvrda onoga čega je većina nas bila svjesna.
Muška košarkaška ekipa ipak nije bila toliko sretna jer je u utakmici protiv PŠ Vladimira Preloga u produžecima izgubila. Bolji su uspjeh ostvarili rukometaši protiv MIOC-a pobijedivši u fantastičnoj utakmici 22:14. Rukometašice su pak pobijedile a da nisu ni istrčale na teren jer su njihove protivnice iz Tituša Brezovačkog predale utakmicu. I to se zove sreća iako nije tako slatka jer nije bilo igre. I naši su se nogometaši u ovom dijelu natjecanja dobro držali.


 

Humanitarna priredba za Dječji dom u Nazorovoj

Mia Galiot, učenica III. a razreda, organizirala je 13. prosinca u Dječjem kazalištu Dubrava humanitarnu priredbu za Dječji dom u Nazorovoj. Program je započela Andreja Kožul, također učenica III. a, svojim literarnim radom. Dvije prvakinje iz plesnog studija „Step by step“ nastavile su program svojim nastupom. Nakon njih dramska skupina III. gimnazije, GTTG, izvela je predstavu „Sve o ženama i muškarcima“.
Svojim prekrasnim glasom očarala nas je Maja Sever Cuglin otpjevavši dvije pjesme uz klavirsku pratnju Stjepana Vugdelija. Šećer na kraju bio je igrokaz „Ratkova noćna mora“ najmlađih članova 28. SDI „Dubrava“ koji je osmislila, kao i cijelu priredbu, Mia Galiot, djevojka velika srca.


Božićna akademija

Kao i svake godine posljednji dan prvog polugodišta, 23. prosinca, održana je božićna akademija. Dramska skupina G.T.T.G. jedva je stala na pozornicu (25 glumaca u kratkoj predstavi veliki je izazov) pa iako nisu baš najbolje vladali tekstom, svojim su sposobnostima uspjeli zamaskirati taj nedostatak i uspješno odigrali „Veliku magiju“. Glazbeni užitak priuštio nam je Sven Marković (IV. f) na violini, ali nam je najveće zadovoljstvo priuštio školski zbor koji je nakon dugo godina oživjela profesorica Martina Krajnović. Sve izabrane pjesme izvedene su besprijekorno, a radosnom ozračju itekako su pridonijeli i gitaristi koji su pratili zbor i flautistica A. Votoupal.
 

preskoči na navigaciju