preskoči na sadržaj

III. gimnazija Zagreb

Login

Jesenski izleti

VERONA & GARDALAND

Učenici 1.a i b razreda sa svojim su razrednicama i profesorom Gagićem proljetni izlet u trajanju od dva dana (15. i 16. 4.) proveli u Italiji. Imali smo velike sreće i na korištenje dobili odličan bus te odličnog vodiča i vozača. 

Dugo smo se vozili… Jedni su spavali, a drugi pjevali, jedni su jeli, a drugi su pili (naravno, ne alkohol J) i malo pomalo stigli smo u Italiju. Već smo na granici naučili da u Italiji ne postoji Nescafe nego samo cappuccino. Talijanskim autocestama smo stigli do Verone i tada smo saznali za presudu generalima i mislim da u tom trenu Verona nikome nije bila važna. Svi smo bili nekako snuždeni, no kada nas je vodič svojim pričama uveo u čari Verone, nakratko smo zaboravili na presudu.

Najviše nas se dojmila Julijina kuća te toranj s kojeg se pruža predivan pogled na cijeli grad. Nakon nekoliko sati svi smo se skupili na dogovorenom mjestu i krenuli prema idućoj destinaciji: Lago di Garda (jezero Garda). Dok su neki „ležali na podu“ od smijeha u slastičarnici i smijali se talijanskom nepoznavanju engleskog jezika, drugi su uživali vozeći se na gliseru za 5 eura.

Došlo je vrijeme da se krene prema hotelu. Hotel je imao tri zvijezdice, ali za jednu noć (i tu cijenu) bili smo i prezadovoljni. Jedina zamjerka je bila za večerom, kada su se radili stvarno veliki razmaci između jela.

Nakon večere rekli su neka se spremimo i poveli nas u podrum u kojem su se nalazili stolovi i stolice. Nije bilo ni linije, ni zvučnika, ni radija pa smo se sami morali potruditi za zabavu. Posebne pohvale se dodjeljuju Mici iz 1.a i mojoj malenkosti. Mislim da nakon takvog showa profesor Gagić nikad neće piti kavu pred svojim učenicima. (Ukratko. Gatala sam profesoru iz kave i ispalo je da će imati sedmero djece, krivu kičmu, malu penziju i naposljetku će završiti kao crna mrlja. Nakon svega toga i dalje se nadam petici iz informatike.) „Tulum“ se preselio u sobe i odužio do ranog jutra, kako u kojoj sobi.

Svi smo, naravno, najviše iščekivali Gardaland. Kada smo napokon stigli, nismo mogli vjerovati da smo stvarno tamo.

O Gardalandu mogu reći samo dvije riječi: savršen je. Sedam i pol sati nije nam bilo dovoljno i htjeli smo još i još i još, ali morali smo krenuti put Zagreba.

Do Zagreba se opet jelo, pjevalo i pilo, ali potkraj puta atmosfera je splasnula. Mislim da nam je ovaj izlet trebao da upoznamo razredne kolege u pravom svjetlu. Nakon ovog, neke stvari nikad neće biti iste jer jedno je sedam sati biti u školi s nekim i provesti dva dana s njim. Meni je bilo predivno, a nadam se da i akači i bekači dijele moje mišljenje. Sa sigurnošću mogu reći: Gardalande, vidimo se!

Lucija Gegić, 1.a

preskoči na navigaciju